onsdag 6 augusti 2008

Äntligen, Glenn Strömberg ut ur garderoben

Äntligen, kom Glenn Strömberg ut hur garderoben. Förstå mig rätt. Jag menar SVT:s rymliga garderob där medarbetare göms undan när de inte har något att göra.
Vår maffiga statliga kanal har nämligen helt avlövats från de stora forbollsländerna: ingen allsvensk fotboll, ingen italiensk, ingen spansk-fransk-tyskt eller engelsk ligafotboll. Det är tomt så det ekar.
Glenn som sitter fast i ett kontrakt åkte in i garderoben. Där får han mest sitta och kolla in TV 4, TV 6, TV 3, Canal + och allt vad de heter som äger rättigheterna till allt godis inom fotbollen.
I bland dammas han av och går på export till SVT 24 som ingen människa tittar på. Och så används han i ett mossigt magasin om internationell fotboll som visas när det samtidigt har spelats allsvensk fotboll. Det är ingen annan än en skandal att Glenn Strömberg får sitta och uggla i den här SVT garderoben, i bästa fall tillsammans med Arne Weise.
Därför blir man glad då han som i dag dyker upp i Kina och levererar sina glasklara analyser i damfighten, Kina-Sverige. Jag vet inte om ni hörde och såg att Glenn låg några sekunder före när Victoria Svensson slog sin passning till Lotta Schelins kvitterinsmål. Det var mästerligt av Glenn.
Hoppas han nu får fortsätta med herrmatchen Brasilien-Belgien i morgon. Matchen Kina-Sverige då? Det gick som det brukar gå när ett uppskrivit svenskt damlag är inblandat. Det blev stryk. Glöm alla medaljer och Norge som slog favoriterna USA, tar guldet.
Vi får trösta oss med ett kort gästspel av Glenn Strömberg.

Inga kommentarer: