måndag 18 augusti 2008

Här går nationalhjälten sönder!


Nej, det gick inte alls för Kinas stora nationalhjälte, guldmedaljören på 110 m häck i Aten, Liu Xiang. Han hade gått sönder redan när han kom in på uppvärmningsarenan.
SVT:s expertkommentator Peter Häggström uppmärksammade att Liu Xiang tog sig åt baksidan av låret. Kinesens irritation och besvikelse över skadan gick ut över väggar och dörrar som han sparkade ilsket på.
Pressad av 1,3 miljarder människors förväntningar kom han trots det ut till start på försöksheatet. Det gick inte alls. Liu Xiang tog sig åt baksidan av låret och fick bryta. Man kunde nästan höra hemma i TV-soffan jättesucken från 1,3 miljarder kineser.
Man ska veta att mycket av hela den kinesiska OS-satsningen har byggts upp med Liu Xiang som förgrundsfigur. Det var alltså inte vem som helst som gick sönder mitt i den storslagna festen.
Det här var morgonens stora drama. Det positiva för vår egen del var att Johan Wissman gick vidare på 400 m med tiden 44,81 sek. Ett utmärkt lopp i ett stenhårt heat.
För min egen del hade jag inte ens orkat lyfta ut en av morgonens häckar på banan. Jag har fullt upp med att orka lyfta kaffekoppen till truten.

Inga kommentarer: