tisdag 5 augusti 2008

Aftonbladet v/s Expressen

Detta är två praktfulla verk på sammanlagt 275 sidor. Här finns allt och lite till. Låt oss borra lite djupare i kvällspressens bilagor som alltid är Kungen bland guider i stora mästerskap. Morgontidningarnas TV-guider är för det mesta blaha-blaha.
Inför Peking-OS ser matchen mellan Aftonbladet-Expressen ut så här:

Expressen har bättre papper. Aftonbladets påminner om rullen på utedasset. 1 poäng till Expressen.
Artiklarna står som spön i backen. Mycket att läsa. Här blir det varsin pinne, sammanlagt 2-1 till Expressen.
Mats Olsson v/s Lasse Anrell. Mats O vinner på knockout. Skärpning Anrell. 3-1 till Expressen.
Båda tidningarna badar i positiva förväntningar inför svenska framgångar. Alltid samma visa, poängavdrag, 2-1 till Expressen.
Inte en rad om doping i någon av guiderna. Trots att dopingbossen Arne Ljungqvist flaggat för ”minst 12 nya dopingfall kommer att avslöjas i Peking”. Poängavdra, 1-0 till Expressen.
Vi är nu inne på finalrundan. Det är olidligt spännande. Avgörandet sker i själva upplägget av TV-tiderna, hela 700 timmar. Man kan få röda ögon för mindre.
Här ger jag segern till Aftonbladet, trots papperskvaliténs dassaktiga känsla, 1 poäng med ett plus i kanten.

En plump i protokollet är att båda tidningarna satsar stort på den s k drömfinalen, herrarnas 100 m. Vid det här laget vet vi alla utom våra båda kvällstidningar hur det numera slutar-doping.
Slutställning i tungviktsmatchen Aftonbladet v/s Expressen 1-1, fast med ett litet plus till AB då.
I dag den 6 augusti bänkar jag mig kl. 10.50, för damfotboll. Senare i dag möter Sverige-Kina. I vanlig ordning hissas det svenska damlaget inför ett stort mästerskap, fast här brukar den förargliga morgonpressen vara värst.
Nu kör vi Peking!

Inga kommentarer: